You are hereNaučite Više / Dodatni Resursi / Kako Ubijediti Opoziciju

Kako Ubijediti Opoziciju


Većina nas nismo rođeni dobri komunikatori i ubjeđivači. Vježbanje i iskustvo su neophodni da bi se usavršile ove važne vještine. Slijedeće je kratka lista sugestija koje treba imati u vidu kada komuniciramo i ubjeđujemo opoziciju o superiornosti individualne slobode, slobodnog tržišta, i minimalne vlade u odnosu na socijalizam i tiraniju većine:

Poštivajte svakog pojedinca, nikada ne vrijeđajte ili degradirajte drugu stranu. Negativno nastupanje vam nikada neće pomoći u ubjeđivanju nikoga.

Saslušajte šta druga strana ima da kaže, ne uskačite u riječ i dajte drugoj strani šansu da objasni svoju stranu viđenja.

Potvrdite mišljenje druge strane, pitajući pitanja o mišljenju opozicije da dobijete bolju perspektivu odakle nihov stav dolazi.

Suosjećajte se sa opozicijom, pokažite da i vas brinu iste stvari vezane za diskutirane teme.

Počnite prezentirati libertijansku soluciju iskazivanjem željenih rezultata, jer veoma je moguće da će se opozicija složiti sa vama kada se radi o ishodu.  Onda krenite ubacivati vašu soluciju u problem, pokazivajući kako libertijanske metode mogu najbolje i najefikasnije postići vaše zajedničke ciljeve. Objasnite zašto je sloboda izbora neophodna i kako slobodno tržište može donijeti najbolje proizvode i usluge, bolje nego bilo koja vlada. Koristite praktične svakidašnje primjere da dokažete neefikasnost i neuspjeh velike vlade.

Par online resursa u vezi sa efektivnim komuniciranjem libertijanskih ideja:

http://www.theadvocates.org/communicating/index.html

http://www.theadvocates.org/communicating/opening-minds.html

Oznake

Language/Vaš Jezik

Ostanite u Vezi

Pridružite se Našoj Facebook Grupi Pogledajte Naš YouTube Kanal Pratite nas na Twitteru Naš RSS Feed

Volunteer!!!